legacy of dynasties
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Вход

Забравих си паролата!

квота за герои
Квота за подчинени

Velaryon, 1/10

pendragon, 1/10

gemini, 3/10

sardothien, 2/10

xarion, 6/10

tarraeyes, 4/10

aquilla, 1/10

vanserra, 3/10

Кой е онлайн?
Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 37, на Чет Апр 16, 2020 7:25 pm

Разяснения за домовете и групите

Go down

Разяснения за домовете и групите Empty Разяснения за домовете и групите

Писане by ada velaryon; on Сря Апр 15, 2020 9:43 pm

House of Winter

Зимното кралство е едно от най-студените места в цяла Зотея. Името на Столицата е Ваара. Тя е най-гъсто населеното място в цялото кралство. Въпреки че е голям и доста укрепен град, е заобиколен от гъсти гори и скали. Температурите доста често са под нулата. Около града се издигат старинни крепостни стени, които датират от създаването на кралството. Дворецът на фамилия Ксарион се издига близо до скалите. Пристанището на Ваара е голямо, а водите са винаги ледено студени. Плажът е скалист и не толкова приятен за окото.
Зимното кралство от векове изкарва прехраната си с изработка на оръжия. Още от древни времена Ваара е била дом на изкусни ковачи и още по-изкусни бойци, които студеният климат закалявал още от ранни години. В по-скорошните години, заради пристигането на Пендрагон и останалите династии, изработката на оръжия станала още по-фина и модернизирана, макар всички сгради и дори дворецът да носели духа на миналото със себе си.
Вълкът е все още свещено животно. Наказанието за убийство на вълк е било смърт. В настоящия момент е отрязване на ръката, която е повалила свещеното животно. Вярва се, че ако видиш вълк в гората и му оставиш храна, то "съдбата" ще ти се отплати. Фестивалът на гарваните е най-големият фестивал в Зимния дом. Всяка година, по едно и също време градът се пълни с гарвани, които са носители на късмет (също като вълците). Фестивалът продължава седем дни.Смята се, че в миналото този фестивал е включвал и значително повече разврат, както и жертвоприношения на избраници, оставяни на последния ден в горите, за да бъдат нахранени враните и вълците
Династията Ксарион води своето начало още от първите години, когато Зимното кралство се е образувало като такова. Полигамията винаги е била част от историята на Ксарион. Всеки може да има до две съпруги и два съпруга. Това правило важи както за мъжете, така и за жените. Единственото условие е на всички да бъде предоставено еднакво отношение и материални блага. Това и е било причината в миналото за многократни бунтове, в които братя са искали да отнемат властта от своите бащи.
В настоящия момент Ксарион се старае да възвърне някогашния си блясък, който е отнет след управлението на Норей Ксарион, приключило преди няколко години.
Пендрагон остана без лек след потеглянето на кораба, следователно всички останали династии – също. Това беше погромът за фамилията; нещото, което се опита да я пречупи. В началото скандалите и крясъците бяха основна част от Пендрагон на фона на целия ужас, който цареше в кораба. Трябваха им няколко дена, за да осъзнаят, че липсата на лекарството бе последният им проблем. Носеха се из тъмната Вселена, без посока. Нямаха дом. Това стресна династията и накара тогавашният водач – наследникът на Теон Пендрагон, да се хване в ръце и да сплоти семейството отново. След тридесетгодишно лутане из Вселената, корабът намери Зотея. На тази планета славата и богатството на Пендрагон нямаха същата сила. Те бяха “пришълците”. Не след дълго местните ги приеха и всяка династия се разположи в едно от четирите кралства. Пендрагон осъществи най-силна връзка с Ксарион, затова и намери своето място в Зимния дом. Създаде се мир и спокойствие, подкрепени с бракове и връзки.
Предишният лидер на Пендрагон – Килиън, успя да осъществи силен съюз между неговата династия и тази на Норей Ксарион. А сегашният лидер – Кайлър, бе успял да се сприятели с Теор и да продължи силата на съюза.


Последната промяна е направена от ada velaryon; на Сря Апр 15, 2020 9:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
In a strange way we were free.
Cleopatra was every part Caesar’s equal as a coolheaded, clear-eyed pragmatist, though what passed on his part as strategy would be remembered on hers as manipulation.
ada velaryon;
ada velaryon;
velaryon leader
velaryon leader


Вижте профила на потребителя https://legacyofdynasties.forumotion.eu

Върнете се в началото Go down

Разяснения за домовете и групите Empty Re: Разяснения за домовете и групите

Писане by ada velaryon; on Сря Апр 15, 2020 9:43 pm


House of Spring

Името на столицата на Пролетния дом е Пронтея. Пролетният дом е известен с умерените температури, като понякога сутрините са хладни, а следобед по-високи. Пролетният двор е известен с опиатните вещества и вината, които могат да омаят всяко съзнание, колкото и силно да е то. 
Най-голямата цветна градина се подвизава отвъд портите на двореца. Всичко е цветно и шарено, във въздуха се носят най-различни аромати, бръмчат пчели. Когато влезеш в градината, светът сякаш спира да се движи и всичко изпада в летаргия и спокойствието цари. В градината има засадена магнолия за всеки член на семейството и когато някой умре, умира и магнолията. 
Плажовете са по-скоро малки заливи, със скалисти ивици. Горите са вечно зелени и свежи. Има хълмове, от които гледаш към морето.
Свещените животни тук са две: конете и сърните. Като всички коне са свободни и могат да бъдат опитомени и яздени, ако те позволят. Убийството на някое от свещените животни се наказва с обесване и три дни тялото виси до портите на двореца, за порицание.
Фестивалът на цветята се чества всяка година на една и съща дата и продължава 13 дни. Всеки е облечен с дрехи, които имат цветя по себе си или мотиви на цветя, всички са боси. На трапезите присъстват пълнени пуйки, плодове, зеленчуци и най-пивките вина на планетата.
Вярва се, че конете могат да пречистят душата ти, ако ги помолиш. А сърните могат да те спасят от кошмарите ти, ако ги нахраниш.
Династия Тераис са фамилия, която буди страхопочитание. От векове създават силни опиатни вещества и снабдяват всички кралства. И разбира се, всички знаят, че ако решат да извоюват нещо, те го правят с цената на всичко. Фамилия, която никога не е допускала външни да се занимават с техните дела. Фамилия, която сега позволи на династията Веларион да сподели дома им, да се храни на масата им и рано или късно ще се наложи да изцапат ръцете си с кръв. Всички знаят, че е по-добре Тераис да са ти съюзници, отколкото врагове. Характерните черти на пролетните принцове и принцеси е светлите очи и тъмните коси. 
Веларион процъфтяваше в новия си дом. Зотея бе нова планета с коренно различен живот. Империята бе зад гърба им и те решиха да продължат напред. Споделиха бойните си умения и направиха войската на Тераис по-силна. Показаха им оръжията си и как да ги използват пълноценно, а в замяна получиха титли и покрив над главата си. Веларион бързо бяха приети, Тераис имаха нужда от добър съюзник, а Веларион бяха точно такъв. Характерните черти на Веларион, все още са русите и рижави коси, както и светлите очи.


_________________
In a strange way we were free.
Cleopatra was every part Caesar’s equal as a coolheaded, clear-eyed pragmatist, though what passed on his part as strategy would be remembered on hers as manipulation.
ada velaryon;
ada velaryon;
velaryon leader
velaryon leader


Вижте профила на потребителя https://legacyofdynasties.forumotion.eu

Върнете се в началото Go down

Разяснения за домовете и групите Empty Re: Разяснения за домовете и групите

Писане by ada velaryon; on Сря Апр 15, 2020 9:43 pm


House of Summer

Столицата на Летния дом се нарича Фериен. Това е най-гъсто населеното място, притежаващ най-хубавия и най-големия плаж от целия дом. Температурите са високи; постоянно е горещо, а въздухът е влажен. Навсякъде из града могат да се видят много растения и изобилие от плодове и зеленчуци. В Летния дом е вечна зеленина и накъдето и да се обърнеш, можеш да видиш всеки цвят, за който се сетиш.
Имат много плажове – някои открити, на които жителите често прекарват дните си там; други скрити, на които може да се отдадеш на романтика и спокойствие.
Теренът е равен. Единствената скала, която може да се види от всеки кът, е в покрайнините на Летния дом, върху която е издигнат дворецът на династия Акуила.
Свещеното животно в този дом е лъвът. Почитат ги и ги приемат като част от семейството. Дворецът на Акуила бива пазен от вечни времена от два огромни лъва, които са смятани за част от кралската фамилия.
Династия Акуила е свързана с Акуилора, затова и се нарича така. Водачът я представлява, той е нейната връзка с народа. Затова ако е ядосан или дори просто разстроен, Акуилората се скрива; когато е щастлив или просто спокоен, лъчите на Акуилора достигат и до най-скритото кътче на дома. Щом нов член от династията поеме лидерството, се прави ритуал, на който участват само той и дясната ръка на бившия лидер. Това се прави още в първата вечер на неговото коронясване. Чрез този ритуал се осъществява връзката между новия водач и Акуилора. Как протича всичко това, остава мистерия както за обикновените граждани на Летния дом, така и за всички принцеси и принцове от кралството.
В Летния дом имат Фестивал на Акуилора, който се провежда всяка година по едно и също време в продължение на три дена. Ядат се само и единствено плодове. Самият Фестивал се приема като пречистване от греховете, от всички злини и от всички лошотии. Провежда се в самата среда на годината, тъй като тогава за тях всичко излиза наяве и доброто се разделя от злото.
Династия Акуила е кралската фамилия, която управлява Летния дом. Тъй като при тях е вечно топло и светло, за принцесите и принцовете е характерно да са светли и русоляви. Всеизвестно е, че това е най-смирената династия от всички. Поради факта, че са във вечното лято, всеки месец изпращат доброволно плодове на другите домове. По този начин показват желанието си за мир и спокойствие с всички.
Сардотиен все още носеха гордостта, която и преди -за това, че някога бяха малка династия, която въпреки всичко успяваше да се нареди редом до другите в Старата Империя, що се отнася до търговията с "лека". След попадането си на Зотея, обаче и след липсата на "лек", те бързо трябваше да намерят друг начин да оцелеят и да открият своето място в този нов свят. Настаняват се в кралството на Лятото и бързо откриват, че корабоплаването е още нещо, което умеят да вършат добре. Това, наред с техните вродени търговски инстинкти, ги превръща в ценен съюзник и приятел на династията Акуила. .


_________________
In a strange way we were free.
Cleopatra was every part Caesar’s equal as a coolheaded, clear-eyed pragmatist, though what passed on his part as strategy would be remembered on hers as manipulation.
ada velaryon;
ada velaryon;
velaryon leader
velaryon leader


Вижте профила на потребителя https://legacyofdynasties.forumotion.eu

Върнете се в началото Go down

Разяснения за домовете и групите Empty Re: Разяснения за домовете и групите

Писане by ada velaryon; on Сря Апр 15, 2020 9:44 pm

House of Autumn

Името на столицата на Кралството на Есента е Дуралис. Кралството е обагрено в червено, златно, кафяво и дори тъмно зелено. Дуралис не се намира близо до морето, както повечето столици на Зотея. Цветният град сякаш е кацнал на ръба на голям каньон. Каньонът беше създаден от човешка ръка и в него е най-голямата мина за скъпоценни камъни на територията на Есенното Кралство. По територията на кралството има много други по-малки мини. Земята е плодородна, а началото на многото нефритени реки на територията, може да намерите в заснежените високи планини на територията на Кралството на Зимата. 
Дворецът на кралското семейство се намира точно на ръба на каньона. От едната си страна гледа към цветния град, а от другата към каньона, където се виждат червените, жълти и кафяви корони на дърветата, които се разпростират около него. 
Династията Вансера управлява Кралството на Есента от много години. Те бяха основателите на Дуралис. Макар през повечето време кралството им да се радва на мир, Вансера не се славят с най-спокойния нрав, нито със спокойствието. 
Сегашният крал Енеас Вансера, се радва на време на мир и просперитет.
Джемини са известни с жестоките си традиции. Именно тази традиция повелява, че всеки трябва да има близнак. Децата, които се раждат сами, трябва да умрат. Това бе и причината в рода им да има живи само близнаци. Но традицията им не свършва тук. Когато се раждате заедно, трябва да умрете заедно. Ако единият близнак умре, то и другият трябва да го последва в смъртта. Така близнаците остават заедно и в смъртта.
Джемини имаха късмет, тъй като през последните години съдбата носеше на дома им само близнаци. 
Когато династиите пристигат на новата планета Зотея, Джемини се настаняват в Кралството на Есента, където живеят и до днес.

_________________
In a strange way we were free.
Cleopatra was every part Caesar’s equal as a coolheaded, clear-eyed pragmatist, though what passed on his part as strategy would be remembered on hers as manipulation.
ada velaryon;
ada velaryon;
velaryon leader
velaryon leader


Вижте профила на потребителя https://legacyofdynasties.forumotion.eu

Върнете се в началото Go down

Разяснения за домовете и групите Empty Re: Разяснения за домовете и групите

Писане by Theor Xarion on Нед Юни 07, 2020 10:42 pm

Island of Nea Tiss

Островът Неа Тис е едно от най-прекрасните места, които човек би искал да посети, ако обикаля всички кралства. Известен е с прекрасната коприна, както и с многото забавления, които всеки може да открие. От векове е под влиянието на Есенното кралство, макар често из улиците да се шепне, че част от населението желае независимост. Въпреки всичко, подобни приказки не биха се чули от устата на когото и да било открито.
Освен прекрасните есенни градини и живописни заливи, Неа Тис е известен и със слуховете за подземен затвор, наричан "подземните градини". Официално, за съществуването на такъв не могат да бъдат открити доказателства, тъй като фамилията Яар Сил от столетия умело привлича вниманието на всички по-скоро към бляскавата търговия и невероятните копринени платове, които печелят доста приходи на острова.
Фамилията, която управлява острова от името на краля на Есента, е Яар Сил. Още столетия назад те успяват да спечелят доверието на тогавашния владетел на Есенното кралство. Говори се, че първият владетел на Неа Тис е бил просто наемник, който обаче притежавал завидната способност да омайва хората с приказки.
В Неа Тис често има празненства, но най-голямото от тях е "Парадът на коприната". Пиршеството трае две седмици, през които на всички е разрешено да носят от най-скъпата коприна, която притежават. В края на Парада, владетелят на острова избира най-красиво облечената девойка и младеж, окичвайки ги с титлите "Крал и кралица на коприната".
Свещените животни на острова са змия и лисица. Говори се, че това има общо с гербовете на единствените две династии, някога управлявали острова. Настоящата династия, ЯарСил, носи герб с три червени лисици.
Тъй като предишният владетел, Шумин ЯарСил, е имал няколко съпруги, това обяснява и огромния брой наследници, но сред тях са се откроили няколко като "любимите" деца. Сега, толкова време по-късно, на власт е Тао ЯарСил; най-големият от всички наследници. Говори се, че той също е поддръжник на идеята да освободи Неа Тис от всякакво влияние, но откритата му политика с нищо не потвърждава тези слухове.

_________________
That's the price you pay
Leave behind your heartache, cast away
Разяснения за домовете и групите MYVZjKo
Deep inside me, I'm fading to black, I'm fading.Took an oath by the blood of my hand, won't break it.Will somebody let me see the light within the dark trees' shadows and what's happenin'? Lookin' through the glass find the wrong within the past knowin' we are the youth.Cut until it bleeds, inside a world without the peace facing a bit of the truth, the truth
Theor Xarion
Theor Xarion
xarion leader
xarion leader


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Разяснения за домовете и групите Empty Re: Разяснения за домовете и групите

Писане by Theor Xarion on Нед Юни 07, 2020 10:43 pm

Island of Mofu

Островът Мофу  е известен най-вече с къщите на удоволствията, които са и основният източник на средства. На острова ще намерите едно от най-големите пристанища, което е честа спирка на корабите, които искат да достигнат до континента и са на път към Кралството на Лятото. Някога островът е бил независимо кралство, но от няколко  поколения насам е част от Кралството на Лятото. Сега островът се радва на закрилата на краля, но в същото време има известна свобода поради отдалечената си позиция. Там ще намерите както богати квартали, така и едни от най-бедните гета, които сте виждали. Разликата между бедни и богати е голяма, но сегашният лидер  - Несрин се старае да намери баланс. На острова има големи залежи на злато.
Островът се управлява от фамилията Адиса от незапомнени времена. Семейството има интересна традиция, с която се избира следващия владетел на острова. За наследник не се избира най-възрастния от децата на лидера, а най-умния. Състоят се поредица от изпитания, които да определят кое от децата на владетеля ще надхитри останалите и ще наследи владетеля. Сегашният лидер на острова е Несрин Адиса, която успява да се справи с предизвикателството и да стане владетел на острова.

_________________
That's the price you pay
Leave behind your heartache, cast away
Разяснения за домовете и групите MYVZjKo
Deep inside me, I'm fading to black, I'm fading.Took an oath by the blood of my hand, won't break it.Will somebody let me see the light within the dark trees' shadows and what's happenin'? Lookin' through the glass find the wrong within the past knowin' we are the youth.Cut until it bleeds, inside a world without the peace facing a bit of the truth, the truth
Theor Xarion
Theor Xarion
xarion leader
xarion leader


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Разяснения за домовете и групите Empty Re: Разяснения за домовете и групите

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите